Beleggingsrekening openen corona crisis
Beleggingsrekening openen tijdens coronavirus

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de belangstelling voor beleggen explosief toegenomen. Dat is ook niet zo gek, want de ontwikkelingen op de beurs bieden unieke kansen die er normaal niet zijn. Helaas hebben banken en brokers moeite om de aanwas van nieuwe beleggers bij te benen. De helpdesks kampen met dagenlange wachtrijen, en populaire brokers zoals DEGIRO en LYNX hebben zelfs een klantenstop.

In dit artikel bespreken we hoe u toch snel van start kunt gaan met beleggen, zodat u niet te laat bent om te profiteren van de kansen op de beurs. U kunt met de uitleg hieronder binnen enkele minuten een beleggingsrekening openen.

 

 

Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's met echt geld is risicovol. 86% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. U kunt hier de volledige risicowaarschuwing lezen.

Beleggen met CFD's

Bij beleggen denken de meeste mensen aan het kopen van aandelen op de beurs. Dat levert op de lange termijn een inkomen op in de vorm van dividend. Maar de veel beleggers zitten daar helemaal niet op te wachten. Zij willen aandelen kopen wanneer de koersen laag zijn, en met winst verkopen wanneer de koersen hoger staan. Dat zijn actieve beleggers. Omdat de beurzen wereldwijd zijn ingestort willen veel actieve beleggers nú instappen.

Maar als u belegt voor de koerswinst, dan heeft u helemaal geen aandelen nodig. U hoeft alleen maar met iemand anders af te spreken om het koersverschil van een aandeel in de toekomst te verrekenen. Als de koers stijgt, betaalt die andere persoon u. Als de koers daalt, dan moet u betalen. Omdat er geen aandelen van eigenaar hoeven te wisselen, betaalt u geen commissies.

Dit is waarom CFD's bestaan. CFD staat voor 'Contract For Difference'. Een CFD volgt precies de prijs van een aandeel, maar is in werkelijkheid alleen een afspraak om het koersverschil te verrekenen. Een voordeel is dat u niet alleen kunt inzetten op de stijging van de koers, maar ook de andere kant van het contract kunt kiezen. Dat heet short gaan, en dan zet u in op een daling van de koers.

Contracts for difference kunt u kopen op de meeste bekende aandelen, maar ook op andere producten. U kunt bijvoorbeeld handelen in CFD's op goud, zilver, of olie, of in CFD's op hele beursindices zoals de AEX en de S&P500. Er zijn ook CFD's op cryptocurrencies zoals Bitcoin, en zelfs CFD's op de VIX 'angst-index'. Kortom, met CFD's kunt u vanuit één platform beleggen in de koers van aandelen, indices, grondstoffen, en meer.

Verder kunt u bij het handelen in CFD's gebruik maken van een hefboom ('leverage'). Omdat u de onderliggende aandelen (of andere producten) niet werkelijk hoeft te kopen, heeft u minder geld nodig om dezelfde resultaten te boeken. Met een hefboom van 10x kunt u bijvoorbeeld met 100 euro voor 1.000 euro aan aandelen CFD's kopen. Als het aandeel dan 6 euro stijgt, verdient u 60 euro. Maar als het aandeel 10 euro daalt, bent u uw inleg kwijt.

De voordelen van CFD's samengevat:

 • Handelen zonder commissies.
 • Beleggen in stijgende en dalende koersen.
 • Diverse verhandelbare CFD's, waaronder aandelen, indices, olie, goud, en Bitcoin.
 • Handelen met hefboom, tot wel 30x.
 • Alles vanuit één gemakkelijk te gebruiken platform.

 

 

Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's met echt geld is risicovol. 86% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. U kunt hier de volledige risicowaarschuwing lezen.

CFD brokers

Er zijn diverse aanbieders van CFD beleggingsrekeningen. Deze 'CFD brokers' onderscheiden zich door de producten waarin u bij hen kunt beleggen, door hun software, en door de extra's die ze hun klanten bieden. In dit artikel kunt u meer lezen over waar u op moet letten bij het kiezen van een goede broker.

Een broker waarin wij veel vertrouwen hebben en die al jarenlang goed te boek staat is Plus500. Deze broker heeft een ruim productaanbod, is streng gereguleerd, heeft intuïtieve software, en uiterst competitieve bied-laat spreads. Dat deze broker al meer dan 10 jaar met succes actief is draagt bij aan ons vertrouwen in het bedrijf.

Hieronder leggen we uit hoe u binnen enkele minuten een handelsrekening kunt openen bij Plus500, en meteen aan de slag kunt met beleggen.

Snel een beleggingsrekening openen

Beleggen rekening openen zonder wachtenHet kost slechts enkele minuten om een beleggingsrekening te openen bij Plus500. Daarvoor moet u even de volgende stappen doorlopen:

Stap 1. Ga met deze link direct naar de WebTrader site*. Klik op "Heb je geen rekening? Maak er nu een aan!" onderaan de pagina.

Stap 2. Vul uw emailadres in en kies een veilig wachtwoord. Gebruik een echt email adres, want de broker stuurt uw activatielink naar dit adres. U kunt er ook voor kiezen om een rekening te openen met uw Facebook of Google account.

Na deze twee stappen heeft u al volledig toegang tot het Plus500 handelsplatform. U kunt op uw gemak rondkijken. Als u op de pijltjes links onderin klikt, krijgt u toegang tot de demo-modus. Daarin kunt u met 40.000 euro aan virtueel geld handelen. Zo kunt u het beleggen met CFD's zonder risico uitproberen. (Omdat u met virtueel kapitaal speelt, zijn uw winsten natuurlijk ook 'virtueel'.) Wilt u met echt geld beleggen? Ga dan verder met stap 3.

Nieuwe beleggingsrekening bij Plus500Stap 3. Klik op "Menu" links bovenin het scherm, en kies "Storten" onder "Fondsen". Nu wordt u grevraagd om een aantal gegevens in te vullen, zoals uw naam en adres. Ook krijgt u een aantal vragen over uw ervaring met beleggen. Geef antwoord op de vragen, en verklaar dat u akkoord gaat met de voorwaarden. In totaal duurt dit 5-10 minuten.

Stap 4. Nu kunt u geld op uw rekening storten om mee te handelen. De minimale storting is 100 euro. U kunt geld storten met iDeal, PayPal, of credit card. U kunt ook per bank geld overmaken, maar dat duurt vijf werkdagen.

Zodra het geld op uw rekening staat kunt u beginnen met handelen in CFD's op meer dan 2.000 activa, waaronder aandelen, beursindices, en grondstoffen.

Om aan de wettelijke regels te voldoen moet Plus500 een bewijs van uw identiteit en van uw adres hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld een foto van uw identiteitskaart en uw bankafschrift zijn. Zolang u deze informatie niet heeft aangeleverd kunnen er beperkingen aan uw rekening worden opgelegd. Wij raden u daarom aan om deze gegevens meteen te uploaden zodra u uw rekening heeft geopend, zoals uitgelegd onder stap 5.

Stap 5. Klik op "Menu" > "Rekening" > "Controleer Account". Upload een foto van uw identiteitsbewijs en van een recent bankafschrift. Vul uw ID-kaartnummer in, en bevestig uw telefoonnummer en emailadres.

Gefeliciteerd! uw beleggingsrekening is nu volledig geverifieerd. U kunt alle functies onbeperkt gebruiken.

 

 

*Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's is risicovol. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 86 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

 

 

Gratis CFD nieuws alerts bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Actuele CFD koersen

Wat zijn CFD's?

CFD's zijn afgeleide financiƫle instrumenten. U kunt met een CFD in aandelen, grondstoffen, of andere producten op de beurs handelen, zonder dat u het product zelf hoeft te kopen. Door gebruik van de hefboom kunt u uw resultaten uitvergroten.

Waarom CFD's?

 • Snel verhandelbaar
 • Geen commissies
 • Zowel long als short
 • Handelen met hefboom

Meer weten:

Wat zijn CFD's?

Wat is Plus500

Plus500 is een van de grootste en meest betrouwbare CFD brokers. U kunt bij Plus500 met hefboom handelen in CFD's op aandelen, grondstoffen, forex, beursindices, en cryptocurrencies.

De voordelen van Plus500:

 • Intuïtieve software
 • Streng gereguleerd
 • Geheel Nederlandstalig
 • Ruim 2.000 verschillende CFD's

Meer weten:

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.