com_contact_contacts

IG Markets is een grote CFD broker ('Wat is een CFD?') die sinds mei 2011 ook in Nederland actief is. Wie is deze broker en wat kunt u ermee? Dat leest u hieronder.

CFD handel via IG Markets

IG Markets biedt CFD's aan op vele producten, waaronder aandelen, indices, grondstoffen, valuta's ('Wat is forex?') obligaties, opties, en binaries (financiële producten met maar twee mogelijke waarden). Het aanbod aan CFDs is een van de meest uitgebreide in de markt en bevat ook een aantal Nederlandse aandelen. De grote verscheidenheid kan wat overweldigend zijn en het is voor beginnende CFD traders aan te raden om zich tot slechts enkele contracten van één type te beperken. (Lees ook: 'Zelf handelen in CFD's'.)

IG Markets is eigendom van de IG Group, een in Groot Brittannië gevestigde financiële onderneming. Als zodanig wordt het bedrijf gereguleerd door de Britse Financial Services Authority (FSA). Dat betekent dat u met een betrouwbare partij te maken heeft, waar uw geld veilig is. Onder Europese regelgeving (MFID) is het toezicht in Nederland gedelegeerd aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

CFD Software

De CFD handel bij IG Markets verloopt via het 'PureDeal' programma. Dit is een browser-based client die ook geschikt is voor smartphones. Deze CFD software is behoorlijk uitgebreid, maar daardoor bij tijd en wijle ook wat onoverzichtelijk. Enige ervaring met CFD trading is aan te raden voordat u begint met traden via IG Markets.

Door de ingewikkelde software leent IG Markets zich beter voor institutionele beleggers. Voor particulieren is er meer gebruiksvriendelijke software op de markt. Meer daarover hieronder.

Andere CFD brokers

Sinds IG Markets het licht zag is de markt voor CFD's enorm gegroeid. Er zijn inmiddels veel meer CFD brokers waarvan sommige zich vooral richten op particuliere beleggers. Zoekt u een CFD broker die past bij uw persoonlijke situatie? Lees dan hier waar u op moet letten bij het kiezen van een CFD broker.

Wilt u direct aan de slag? Dan kunnen we u CFD broker Plus500* aanbevelen. Deze betrouwbare broker heeft overzichtelijke, geheel Nederlandstalige software en is uitstekend geschikt voor de meeste CFD traders. Probeer Plus500 nu uit met een gratis demorekening, zonder zelf een eerste inleg te hoeven doen.

 

*Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's is risicovol. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 86 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Wat is een broker?Wat is een broker?
Als u in CFD's handelt ('Wat is een CFD?') dan hoeft u niet voor elke transactie die u afsluit zelf een koper of een verkoper te vinden. Dat zou CFD trading onmogelijk maken. In plaats daarvan handelt u via een CFD broker. In dit artikel leggen we uit wat een CFD broker precies doet, en hoe u zelf...
Het belang van een goede CFD brokerHet belang van een goede CFD broker
CFD's verhandelt u via een broker ('Wat is een broker?'). De broker is de schakel tussen u en de markt. Hij voorziet u van informatie over marktontwikkelingen, helpt u om analyses te maken, voert uw orders uit en beheert uw contracten. Het is daarom belangrijk om een...
CFD broker Plus500CFD broker Plus500
CFD broker Plus500 heeft zich de afgelopen jaren ingezet om een veelzijdige, overzichtelijke en betrouwbare broker voor particulieren te worden. En daar is ze in geslaagd. Inmiddels kunt u via Plus500 in veel verschillende CFD's handelen zonder dat dit verwarrend of ingewikkeld wordt....
Zelf in CFD's handelenZelf in CFD's handelen
CFD's zijn een aantrekkelijk beleggingsinstrument voor wie actief wil handelen. Het is helemaal niet moeilijk om zelf CFD trader te worden. Hoe begint u zelf met CFD trading? U leest het hieronder. 1. Kies een goede broker De basis van succesvol handelen in contracts for difference is...
Handel in Bitcoin CFDs bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Actuele CFD koersen

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.