Wat is een broker?
Wat zijn brokers op de beurs

Als u in CFD's handelt ('Wat is een CFD?') dan hoeft u niet voor elke transactie die u afsluit zelf een koper of een verkoper te vinden. Dat zou CFD trading onmogelijk maken. In plaats daarvan handelt u via een CFD broker. In dit artikel leggen we uit wat een CFD broker precies doet, en hoe u zelf een CFD broker kunt kiezen.

 

Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's met echt geld is risicovol. 86% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. U kunt hier de volledige risicowaarschuwing lezen.

Wat doet een CFD broker

De CFD broker (lees ook: 'Een CFD broker kiezen') is de schakel tussen u en de markt. Als u een koop- of verkooporder opgeeft voor een CFD, voert de broker deze voor u uit. Dat kan op twee manieren. De eerste is dat de broker in een groot netwerk van uitstaande orders kopers en verkopers met elkaar matcht. Dit is allemaal geautomatiseerd, zodat het vervullen van een order niet meer dan een fractie van een seconde koest. Dit heet een 'elektronisch communicatie netwerk' (ECN). Het nadeel aan deze methode is wel dat er soms geen wederpartij voor een opdracht te vinden is en dat een order onvervuld blijft, of moet wachten op een prijsverandering. Het voordeel is dat de broker zelf geen partij is in de CFD trade.

Beleggen met hefboom met kapitaalbescherming bij Deriv

De tweede manier waarop een broker orders kan vervullen is door zelf de rol van wederpartij in te nemen. Vaak heffen voor de broker vele koop- en verkooporders elkaar al op en het resterende saldo wordt vervolgens weer in de markt uitgezet, vaak via een grote zakenbank. Een broker die op deze wijze handelt heet een 'market maker'. Het voordeel van een market maker is dat de broker uw order altijd direct kan vervullen. Het nadeel is dat de spread (zie hieronder) vaak net iets hoger is.

Naast het uitvoeren van uw orders bieden de meeste CFD brokers ook geavanceerde software waarmee u technische analyse kunt uitvoeren. Hiermee kunt u beter voorspellen wat de markt gaat doen en daardoor betere handelsbeslissingen nemen. Verschillende brokers bieden verschillende CFD software aan, die uiteenloopt van visueel en zeer eenvoudig tot extreem complex. Om succesvol te beleggen in CFDs is het belangrijk dat u CFD software gebruikt die u goed ligt.

Hoe verdient een broker zijn geld

Een broker is een professionele financiële instelling en zoals iedere financiële instelling werkt hij niet voor niks. Toch rekent een CFD broker geen transactiekosten (dat is een van de voordelen van CFD trading boven andere vormen van beleggen). In plaats daarvan hanteert de broker een 'spread'. De spread is het verschil tussen de aankoopprijs die u betaalt als u een CFD koopt en de verkoopprijs als u het weer verkoopt.

De spread is vaak in de order van grootte van een paar honderdsten van een procent. Dat lijkt heel weinig (en dat is het ook vergelijken met bijvoorbeeld aandelen of opties), maar u moet wel bedenken dat u bij CFD trading meestal in grote posities handelt. Als u bijvoorbeeld voor $5.000 aan CFD's op olie koopt, betaalt u een spread die tussen de $2 en $3 zal liggen (afhankelijk van de olieprijs en van uw broker).

Zelf een broker kiezen

Als u in CFD's wilt handelen dan zult u daarvoor ook zelf een broker moeten inschakelen. Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk. Bij veel brokers kunt u online een rekening openen, een storting doen en direct handelen. Begin met CFD trading met een gratis demo rekeningHet is wel belangrijk dat u een goede broker kiest die bij u past. Lees om een geschikte CFD broker te vinden het artikel 'Een CFD broker kiezen'.

Wilt u nu meteen handelen? Dan raden wij u CFD broker Plus500 aan. Plus500 is een betrouwbare Nederlandstalige CFD broker met overzichtelijke handelssoftware. U kunt met deze link een rekening openen*. Of als u het aanbod van deze CFD broker eerst zonder risico wilt uitproberen, dan kunt u hier een gratis demorekening openen.

 

 

*Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's is risicovol. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 86 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Beleggen in CryptocurrenciesBeleggen in Cryptocurrencies
De meeste beleggers hebben inmiddels wel van cryptocurrencies gehoord. Een cryptocurrency is een digitale munt, die gebaseerd is op blockchain technologie. Dat is een soort digitaal logboek, waarvan vele computers wereldwijd een kopie bijhouden, en waarin precies wordt bijgehouden wie hoeveel van de...
De geschiedenis van CFD'sDe geschiedenis van CFD's
Het 'Contract For Difference' ('Wat is een CFD?') is een betrekkelijk jong fenomeen. CFD's bestaan pas sinds het eind van de jaren-tachtig van de vorige eeuw. En onder particuliere beleggers worden CFD's pas sinds de jaren-negentig verhandeld. De opkomst van CFD's Oorspronkelijk zijn CFD's...
De voordelen van CFD'sDe voordelen van CFD's
Waarom zou u zelf in CFD's willen handelen? In het artikel 'Hoe werkt CFD trading?' kunt u uitgebreid lezen over de kenmerken van contracts for difference. Hieronder noemen we alvast een paar van de voordelen. Verdien geld bij stijgende en bij dalende koersen. Door 'long' en 'short' trades kunt...
Zelf in CFD's handelenZelf in CFD's handelen
CFD's zijn een aantrekkelijk beleggingsinstrument voor wie actief wil handelen. Het is helemaal niet moeilijk om zelf CFD trader te worden. Hoe begint u zelf met CFD trading? U leest het hieronder. 1. Kies een goede broker De basis van succesvol handelen in contracts for difference is...
Gratis CFD nieuws alerts bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Actuele CFD koersen

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.