Verdien aan de beursgang van Facebook
Facebook beursgang IPO CFDs

U heeft het haast niet kunnen missen: op vrijdag 18 mei 2012 is het sociale netwerk Facebook naar de beurs gegaan. De beursgang (Engels: initial public offering, of IPO) verliep niet vlekkeloos. Ten eerste was de lancering op de Amerikaanse NASDAQ een half uur vertraagd door technische moeilijkheden. Ten tweede lag Facebook onder vuur vanwege privacywetgeving. En ten derde stelde de uiteindelijke beurskoers van Facebook teleur.

 

Toch zijn er die vrijdag veel mensen een stuk rijker geworden. Bovenaan staat ongetwijfeld Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, die aan de lancering op de beurs een slordige 19 miljard dollar overhield. Maar ook de slimme beleggers die dezelfde dag nog op het juiste moment in en uit wisten te stappen, hebben veel verdiend. En de slimsten onder hen zijn handelaren in CFD's, of 'Contracts for Difference'

Hoe CFD traders rijk worden en aandeelhouders hen nakijken

Hoewel de slotkoers na de beursgang van Facebook op 18 mei niet veel boven de openingskoers van 38 dollar lag, fluctueerde het aandeel die dag met maar liefst 7 euro, of 18%. Slecht nieuws voor de aandeelhouders, maar goed nieuws voor CFD traders. Want CFD traders verhandelen alleen het koersverschil van een aandeel, niet het aandeel zelf. En daarbij verdienen ze geld aan koersfluctuaties, zowel naar boven als naar beneden.

Beleggen met hefboom met kapitaalbescherming bij Deriv

Dit is belangrijk, want zoals we allemaal hebben kunnen zien is de prijs van het aandeel Facebook daarna nog verder gedaald naar $32. Wederom zijn de aandeelhouders daar niet blij mee geweest. Maar de CFD traders die een 'short' positie hebben ingenomen (wat wil zeggen dat ze hebben gespeculeerd op een daling van de koers) hebben hun rijkdom verder zien groeien. Het mooist is het wanneer een aandeel binnen een dag zowel stijgt als daalt: dan kunt u met CFD's twee keer verdienen.

Bovendien maakt een CFD trader gebruik van een hefboom (Engels: leverage), waardoor hij veel grotere posities in kan nemen dan een belegger in aandelen. Waar een 'gewone' belegger met een kapitaal van $500 op 18 mei net 13 aandelen Facebook had kunnen kopen, kon een CFD trader met datzelfde bedrag een contract afsluiten op 92 aandelen. Dus een CFD trader die het aandeel Facebook op de openingsdag op zijn top verkocht, had $644 kunnen verdienen op zijn investering van $500. Dat is ruim 125% winst in één dag!

Hoe u zelf kunt handelen in Facebook CFD's

Het handelen in CFD's is niet alleen weggelegd voor de rijken der aarde. U kunt zelf al serieuze CFD posities innemen met enkele honderden euro's. En door het gebruik van de hefboom kunt u dat bedrag in korte tijd verveelvoudigen.

De Facebook CFD's verhandelt u via CFD broker Markets.com*. Het prettige aan Markets.com is dat u geen commissies betaalt en dat u al een CFD op één aandeel kunt afsluiten. Hoe groot of klein uw vermogen dus is, bij Markets.com kunt u altijd terecht. En de overzichtelijke, intuïtieve software is ook voor beginnende CFD traders gemakkelijk te begrijpen.

Wilt u eerst meer lezen

Als u onbekend bent met CFD's, raden we u aan om eerst onze inleiding 'Wat is een CFD?' te lezen. Dat geeft u een goede inleiding in CFD's en zo komt u goedbeslagen ten ijs.

 

CFD handel bij broker Markets.com

 

Eerst zien, dan geloven? Dat kan. Met deze link kunt u een gratis CFD demorekening openen bij Markets.com. Daarop krijgt u EUR. 50.000,- virtueel geld om mee te handelen. Zo kunt u CFD trading gratis en zonder risico uitproberen. Zonder verdere verplichtingen. Als u al overtuigd bent van de voordelen van CFD handel, kunt u ook meteen een echte handelsrekening openen*.

Over Facebook is het laatste woord nog niet gezegd. De komende weken moet duidelijk worden wat het aandeel werkelijk waard is. En dat betekent dat we nog behoorlijke koersfluctuaties zullen zien. Er valt dus nog veel te verdienen aan CFD's op Facebook. Profiteert u hiervan mee? De beslissing is aan u!

 

 

*Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's is risicovol. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers.

 

Gerelateerde artikelen

CFD's voor de ervaren beleggerCFD's voor de ervaren belegger
Bent u een ervaren belegger? Belegt u al jaren in aandelen en kent u de ins en outs van de beurs? Als doorgewinterde belegger investeert u uw vermogen voor de middellange of lange termijn. U laat zich niet leiden door de waan van de dag, en schrikt niet als de beurs een paar procenten...
Bent u een actieve belegger?Bent u een actieve belegger?
Bent u een actieve belegger? Bent u een actieve belegger of day trader? Heeft u gevoel voor de markten, en wilt u profiteren van kleine koersbewegingen op de korte termijn? Dan zijn CFD's (Contracts For Difference) hét instrument bij uitstek. CFD's bieden u een hoger potentieel rendement...
De AFM over CFD handel: de meeste traders verliezenDe AFM over CFD handel: de meeste traders verliezen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten en komt binnenkort met een rapport naar buiten over CFD's (contract for difference). Dat bericht het Financieele Dagblad op 19 januari jl. Een van de belangrijkste conclusies van het rapport: de meeste...
Verdien meer met handel in Twitter CFDsVerdien meer met handel in Twitter CFDs
7 november 2013 was voor veel beleggers een legendarische dag: het aandeel Twitter ging naar de beurs, en verdubbelde bijna in waarde binnen 24 uur. Sommige beleggers mochten zich meteen miljonair noemen. Heeft u ook van de beursgang van Twitter weten te profitren? Of belangrijker, kunt u nu nog...
Gratis CFD demo rekening bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Actuele CFD koersen

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.