Binaire opties
Binaire opties cfds

Er zijn steeds meer CFD traders die naast contracts for difference ook binaire opties verhandelen. Alle reden voor ons om een artikel te wijden aan dit fenomeen. Hieronder leggen we uit wat binaire opties precies zijn, wat u ermee kunt, en of het voor u ook aantrekkelijk is om in binaire opties te handelen.

 

Wat zijn binaire opties

Binaire opties zijn een type 'exotische opties'. Net als CFD's (contracts for difference) zijn binaire opties afgeleide financiële producten. Dat wil zeggen dat hun waarde afhankelijk is van andere producten (de 'onderliggende waarde'). Bij binaire opties gaat het erom om te voorspellen of de koers van de onderliggende waarde (bijvoorbeeld een aandeel, of een grondstof) na verloop van tijd hoger of lager is dan nu.

In tegenstelling tot CFD's hebben binaire opties maar twee mogelijke uitkomsten: u wint een vast bedrag of u verliest een vast bedrag. Als u de richting van de koers van de onderliggende waarde correct voorspelt, betekent dat een fors rendement. Als u het bij het verkeerde eind hebt bent u de aankoopprijs van de optie kwijt (Bron: Wikipedia). Als u Dat maakt binaire opties makkelijker te begrijpen dan CFD's en tevens een hoog rendement, hoog risico product.

Er bestaan verschillende soorten binaire opties. Bij een 'higher/lower' gaat het erom te voorspellen of de koers van de onderliggende waarde na verloop van tijd hoger of lager dan de huidige koers is. Bij een 'boundary' optie moet u voorspellen of de koers binnen of buiten een bepaalde bandbreedte valt. Bij een 'touch/no touch' optie dient u te bepalen of de koers een bepaalde waarde bereikt vóór de expiratiedatum. Een goede uitgebreide uitleg van wat binaire opties zijn en de verschillende typen vindt u op de website Binoptie.nl.

De voordelen en nadelen van binaire opties

Is het een goed idee om in binaire opties te handelen? Er zitten voordelen en nadelen aan binaire opties. Een aantal grote voordelen van binaire opties zijn:

  • Binaire opties zijn eenvoudig. Er zijn maar twee uitkomsten mogelijk en het moment waarop de optie afloopt staat vast. Dit maakt de beslissingen die u moet nemen makkelijker.
  • Er bestaan veel onderliggende producten, net als bij CFD's.
  • U betaalt geen spread, waardoor het goedkoop is om in binaire opties te handelen.
  • Als de koers van de onderliggende waarde 1 pip in de juiste richting beweegt bent u al 'in the money' en verdient u een hoog rendement.

Er kleven ook nadelen aan binaire opties:

  • Het rendement bij winst (vaak rond de 70-90%) is lager dan het mogelijke verlies (uw hele inleg). U moet het vaker goede dan slechte voorspellingen doen om winst te maken.
  • Er is geen stop-loss mogelijk en u kunt een positie niet vroegtijdig sluiten (behalve bij zogenaamde 'early closure options'). Dit maakt binaire opties riskanter dan CFD's
  • U mist flexibiliteit. Het aanbod aan CFD's is groter dan dat van binaire opties, en u kunt bij CFD's precies bepalen wanneer u in- of uitstapt.

Binaire opties versus CFD's

Is het al met al een goed idee om in binaire opties te handelen? Dat hangt er vanaf. Als u graag trades opzet waarmee u bij succes veel pips verdient, dan zijn binaire opties ongeschikt. Het maakt bij binaire opties namelijk niet uit hoevéél de onderliggende waarde stijgt (of daalt) voor het rendement dat u boekt. Ook als u bijvoorbeeld complexere posities opzet door op verschillende momenten CFD's bij te kopen, dan is dit niet goed te vervangen door binaire opties.

Als u daarentegen juist van kleine koersveranderingen op de korte termijn profiteert, dan zijn binaire opties bij uitstek geschikt. Omdat u bij een zeer kleine koersstijging al het volledige rendement boekt, levert een binaire optie in die situatie meer op dan een 'gewoon' contract for difference.

Handel als professional in binaries op cryptocurrencies

Stel, u heeft de sterke verwachting dat het aandeel Facebook in het komende uur gaat stijgen, maar u weet niet precies hoeveel. Als u een long CFD op Facebook neemt voor 300 euro bij een koers van 30 en met 20x leverage, en de koers stijgt in een uur naar 30,50, dan verdient u 100 euro (minus de spread). Als u voor 300 euro een binaire optie 'higher' op Facebook koopt, dan boekt u in dezelfde situatie gemiddeld 80% rendement, of tewel 240 euro.

Als de koers echter naar 32 euro stijgt, dan levert het CFD u 400 euro op, en de binaire optie nog steeds 240 euro. Als de Facebook koers naar 28,5 daalt, verliest u op zowel het CFD als op de binaire optie uw volledige aankoopbedrag.

U ziet, bij een positie die het moet hebben van een kleine winst op de zeer korte termijn, kunnen binaire opties meer opleveren dan CFD's. Maar als u grotere koersveranderingen verwacht, of als u op langere termijn wilt handelen, dan zijn CFD's daarvoor meer geschikt.

Binaire opties zelf uitproberen

Als u zelf wilt uitvinden wat winstgevender voor u is, dan kunt u de handel in binaire opties gemakkelijk uitproberen. Net als bij CFD's handelt u in binaire opties via een broker. Een goed overzicht met reviews van binaire opties brokers vindt u bijvoorbeeld hier.

Een van de best beoordeelde brokers is Binary.com. Deze broker biedt veel flexibiliteit in de soorten opties die u kunt kopen, en is net als de betere CFD brokers streng gereguleerd. Bij Binary.com krijgt u de beschikking over geavanceerde software, waaronder het professionele MetaTrader 5. Om toegang te krijgen tot alle voordelen van Binary.com opent u met deze link een rekening. U kunt het aanbod ook zonder risico uitproberen met een gratis demorekening.

We hopen dat u succesvol bent in de binaire optiehandel. En idealiter ontwikkelt u uiteindelijk een strategie met daarin een combinatie van contracts for difference en binaire optie. Zo profiteert u van het beste van twee werelden. In ieder geval wensen we u veel lucratieve trades toe.

 

 

Gerelateerde artikelen

CFD's voor de ervaren beleggerCFD's voor de ervaren belegger
Bent u een ervaren belegger? Belegt u al jaren in aandelen en kent u de ins en outs van de beurs? Als doorgewinterde belegger investeert u uw vermogen voor de middellange of lange termijn. U laat zich niet leiden door de waan van de dag, en schrikt niet als de beurs een paar procenten...
Bent u een actieve belegger?Bent u een actieve belegger?
Bent u een actieve belegger? Bent u een actieve belegger of day trader? Heeft u gevoel voor de markten, en wilt u profiteren van kleine koersbewegingen op de korte termijn? Dan zijn CFD's (Contracts For Difference) hét instrument bij uitstek. CFD's bieden u een hoger potentieel rendement...
De AFM over CFD handel: de meeste traders verliezenDe AFM over CFD handel: de meeste traders verliezen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten en komt binnenkort met een rapport naar buiten over CFD's (contract for difference). Dat bericht het Financieele Dagblad op 19 januari jl. Een van de belangrijkste conclusies van het rapport: de meeste...
Verdien meer met handel in Twitter CFDsVerdien meer met handel in Twitter CFDs
7 november 2013 was voor veel beleggers een legendarische dag: het aandeel Twitter ging naar de beurs, en verdubbelde bijna in waarde binnen 24 uur. Sommige beleggers mochten zich meteen miljonair noemen. Heeft u ook van de beursgang van Twitter weten te profitren? Of belangrijker, kunt u nu nog...
Handel in Bitcoin CFDs bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Actuele CFD koersen

Beleggen met hefboom met kapitaalbescherming bij Deriv

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.