Olieprijs
 
Live olieprijs koers grafiek

Ruwe olie is een van de meest interessante grondstoffen om te verhandelen. De olieprijs is een uitkomst van ontwikkelingen in de wereldeconomie, geopolitiek, en de activiteiten van grote olieconcerns. Hieronder vindt u de live olieprijs koersgrafiek.

De actuele koers is de prijs van één vat WTI olie in Amerikaanse dollars. WTI staat voor 'West Texas Intermediate', en wordt ook wel 'light sweet crude' genoemd. Olie wordt verhandeld in verschillende soorten en maten, en WTI is samen met Brent olie uit onze eigen Noordzee de meest gebruikte maatstaf voor de internationale olie prijs. De prijzen van een vat WTI en een vat Brent bewegen doorgaans ongeveer gelijkop, waarbij Brent iets duurder is.

Zelf handelen in olie

Wilt u ook profiteren van de veranderingen in de olieprijs? In dit artikel bespreken we hoe de handel in ruwe olie werkt, en waarom de prijs van een vat olie fluctueert. Let op dat olie CFD's altijd worden verhandeld op basis van olie futures die 1-2 maanden in de toekomst aflopen. U handelt dus niet rechtstreeks in vaten olie (en dat is maar goed ook). De futures worden autmatisch doorgerold, wat extra winst of verlies kan opleveren.

Door in olie te handelen op bais van CFD's kunt u gebruik maken van een hefboom tot 10x. Dat betekent dat u met 100 euro voor 1.000 euro aan olie kunt verhandelen.

 

Het handelen in CFD's met echt geld is risicovol, en 72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's. U kunt hier de volledige risicowaarschuwing lezen.

De olieprijs grafiek

 

De grafiek staat standaard ingesteld op 5 minuten, wat betekent dat elke tick of candle 5 minuten voorstelt. De totale grafiek laat dan het verloop van de goud koers zien van ongeveer de laatste drie dagen. U kunt ook 'uitzoomen' door te klikken op een van de knoppen van '15m' tot '1w'. Daarmee kunt u de goud prijs tot en met 2005 terugzien. U kunt preciezer inzoomen op de goud grafiek door onderaan een tijdsperiode te selecteren.

Het ticker symbool voor olie futures is CL. U kunt de grafiek ook gebruiken om het koersverloop van andere CFD's weer te geven, bijvoorbeeld goud, zilver, of koper. Daarvoor hoeft u enkel de naam van de grondstof die u wilt zien in het zoekvak links bovenin de grafiek in te vullen.

 

*Het handelen in CFD's is risicovol. CFD's zijn complexe financiële producten, en handelen met hefboom brengt meer risico met zich mee. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers.

Gratis CFD demo rekening bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Actuele CFD koersen

Wat zijn CFD's?

CFD's zijn afgeleide financiële instrumenten. U kunt met een CFD in aandelen, grondstoffen, of andere producten op de beurs handelen, zonder dat u het product zelf hoeft te kopen. Door gebruik van de hefboom kunt u uw resultaten uitvergroten.

Waarom CFD's?

  • Snel verhandelbaar
  • Geen commissies
  • Zowel long als short
  • Handelen met hefboom

Meer weten:

Wat zijn CFD's?

Wat is Plus500

Plus500 is een van de grootste en meest betrouwbare CFD brokers. U kunt bij Plus500 met hefboom handelen in CFD's op aandelen, grondstoffen, forex, beursindices, en cryptocurrencies.

De voordelen van Plus500:

  • Intuïtieve software
  • Streng gereguleerd
  • Geheel Nederlandstalig
  • Ruim 2.000 verschillende CFD's

Meer weten:

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe financiële producten. Als u handelt met hefboom loopt u een groter risico op verliezen. 62 tot 85 procent van de particuliere beleggers lijdt verlies met de aanbieders van CFD's. Het is belangrijk dat u begrijpt hoe CFD's werken, en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.