eToro CFD broker review
cfd broker etoro review en ervaringen

CFD broker: eToro

Review score: cfd broker review score 4,5 van de 5 sterren

>>> Scroll direct naar de conclusie

eToro staat bekend als het meest toonaangevende sociale investeringsnetwerk ter wereld, en dat is niet voor niets. CFD broker eToro was een van de eerste spelers die social trading aanbood, en zij heeft dit idee ver doorontwikkeld. Met het innovatieve OpenBook platform kunt u de CFD trading strategieën van anderen volgen, analyseren, bespreken, en zelfs automatisch kopiëren.

In deze eToro review ontdekt u waarom deze online broker zich perfect leent voor beginnende handelaars die graag leren van meer ervaren handelaars. Het unieke aan eToro is dat ook de doorwinterde CFD handelaar uitgebreid aan zijn trekken komt. Als beleggingsgoeroe kunt u uw strategieën via eToro met de hele wereld delen, en daar een goedbelegde boterham mee verdienen.

Wilt u het social trading platform van eToro direct zelf in de praktijk uitproberen? Met deze link opent u een gratis demo account, die u toegang geeft tot alle functies.

De handelsplatformen

De laatste jaren hebben nieuwe technologieën CFD trading naar een hoger niveau getild. Daar is eToro misschien wel het beste voorbeeld van. eToro heeft een aantal unieke functies ontwikkeld in haar CFD software. In deze eToro review onderscheiden we drie verschillende handelsplatformen: eToro WebTrader, eToro OpenBook en het eToro Mobile Trading Platform.

eToro WebTrader biedt alles wat u maar van een online handelsplatform kan wensen: overzichtelijke grafieken, een breed scala aan technische indicatoren, en actueel nieuws over de aandelen en andere financiële producten van uw interesse. Toch blinkt het platform uit in gebruiksvriendelijkheid. En we mogen niet voorbij aan CopyTrader, het paradepaardje van deze online broker, waarmee succesvolle handelsstrategieën met een muisklik gekopieerd kunnen worden. Dit is uniek in de wereld van contracts for difference.

recensie en ervaringen met het etoro webtrader platform

eToro OpenBook is een mix tussen Facebook en Twitter, maar dan voor handelaars in contracts for difference. U kunt naar hartelust andere handelaars volgen, hun strategie kopiëren, op zoek gaan naar de meest succesvolle traders en uw commentaar delen met de andere gebruikers van het platform. Of, als u al een succesvolle CFD trading strategie heeft, kunt u anderen uw trades laten volgen. Bij voldoende volgers wordt u een zgn. goere. Dan keert eToro u een maandelijks inkomen uit, tot $10.000 bóvenop uw winst.

De volledig gesynchroniseerde handelsplatformen van eToro moedigen haar gebruikers actief aan om met elkaar in contact te treden om hun handelsstrategieën met elkaar te delen. We kunnen in deze eToro review gerust stellen dat eToro CFD broker het begrip social trading een nieuwe invulling heeft gegeven. Via de verschillende handelsplatformen hebt u altijd inzicht in de bewegingen van de meerderheid van de handelaars. De instrumenten op de interface geven duidelijk aan in welke richting er wordt gehandeld. Het is dan aan u om te beslissen of u deze tendens volgt, of er toch eerder voor opteert om de strategie van een individuele topexpert te kopiëren.

Ook onderweg hoeft u geen enkele belangrijke transactie te missen want met de eToro OpenBook social trading app en de eToro Mobile Trader app kunt u ook gewoon vanop uw smartphone handelen.

Aanbod en spreads

Naast de kwaliteit van het handelsplatform, is het bij een CFD broker ook belangrijk om te kijken naar welke CFD's u er precies kunt verhandelen, en tegen welke prijs. Het aanbod van verhandelbare activa strekt zich uit over currencies (forex), indices, commodities en aandelen. In deze eToro review telden we ongeveer 30 valutaparen, 10 beursindexen, 3 grondstoffen en ca. 260 (Amerikaanse) aandelen. Dit aanbod is niet overweldigend, maar uitgebreid en gevarieerd genoeg voor de gemiddelde CFD handelaar.

recensie en ervaringen met het etoro webtrader platform

Bij CFD handel betaalt u geen commissies. Een broker verdient zijn brood aan de spread, het verschil tussen de bied- en de laatkoers. Bij eToro liggen de minimum spreads tussen de 2 pips voor de meest liquide valutaparen, en de 15 pips voor zeer exotische CFD's. Een 'pip' is de minimale eenheid waarin de prijs van een onderliggende waarde wordt uitgedrukt. Effectief betaalt u voor uw trades tussen de 0,02% en 0,15% van uw ordergrootte. Deze kosten zijn véél lager dan de provisie die u betaalt als u in aandelen handelt op de beurs.

De financiële diensten van eToro vallen in Europa onder de rechtspersonen eToro Europe Ltd. en eToro UK Ltd. Deze bedrijven zijn respectievelijk gereguleerd door de Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC) en de Financial Conduct Authority (FCA). Dat is een goede basis, want daarmee weet u zeer dat uw geld veilig is. We kunnen u in deze eToro review dus geruststellen over de betrouwbaarheid van deze online broker.

Educatief materiaal

Zowel voor beginnende, als meer ervaren handelaars wordt er een breed arsenaal aan educatief materiaal ter beschikking gesteld. Er zijn ook wekelijkse webinars, eBooks, online cursussen en dagelijks nieuws om u op de hoogte te houden van de laatste financiële trends en marktevoluties. Wij zijn in deze eToro review echter voornamelijk gecharmeerd door de sterke en actieve sociale gemeenschap van deze online broker. Op alle mogelijke vragen wordt vrijwel meteen antwoord gegeven door een van uw collega-handelaars of experts.

Accounts en minimale inleg

De handelsrekeningen bij eToro zijn genoteerd in Amerikaanse dollars. U kunt al een rekening openen met een minimale inleg van $500 (of €450). Als u bedenkt dat de minimale positiegrootte slechts $0,01 bedraagt, dan weet u dat u bij deze brokers de risico’s van het handelen in contracts for difference volledig onder controle hebt. Indien de nettowaarde van uw rekening meer bedraagt dan $20.000 dan krijgt u automatisch een Premium Account. Dit biedt bijkomende voordelen als snellere opnames, een persoonlijke manager en een speciale stortingsbonus, waarover hieronder meer. Dat eToro ook een gratis demoaccount aanbiedt om uw handelsstrategieën risicoloos uit te proberen, maakt CFD trading alleen maar aangenamer.

CFD handel moet voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk gemaakt worden. Dat geldt niet alleen voor het handelen zelf, maar ook voor het storten van fondsen en het opnemen van uw winst. In deze recensie van eToro zijn we zeer verheugd over het aanbod aan betalingsmethoden. Handelaars kunnen geld storten en opnemen via creditcard, gewone bankoverschrijving, PayPal, MoneyGram, Neteller, Skrill, en zelfs via Western Union. Als u hebt gekozen voor een Premium Account krijgt u zelfs een persoonlijke Payoneer creditcard waardoor u nog sneller over uw geld kan beschikken. Alleen het in Nederland populaire iDeal mist wat ons betreft als betaalmethode.

Klantenservice en ondersteuning

eToro garandeert een professionele en gepersonaliseerde klantenservice via een 24/5 live chat, e-mail en telefonische ondersteuning. U wordt geholpen in 15 verschillende talen (maar helaas niet in het Nederlands). Op de uitgebreide veelgestelde-vragen-pagina van eToro zal u het antwoord op uw eerste vragen echter al gemakkelijk terugvinden (in het Engels).

Conclusie over eToro

Als u op zoek bent naar meer interactie met andere CFD handelaars, en geïnteresseerd bent in hoe uw collega’s het er vanaf brengen, dan bent u bij eToro aan het goede adres. Meer ervaren CFD traders kunnen hun kennis en ervaring dan weer delen met hun collega handelaars en worden daar ook nog eens voor beloond.

Als we het over een zaak eens zijn in deze eToro review dan is het wel dat deze online broker veruit het beste social tradig platform heeft. Het zal een CFD handelaar die zijn eerste stappen waagt in het handelen in Contracts for Difference dan niet veel moeite kosten om met het handelsplatform vertrouwd te raken. Bovendien biedt eToro een demoaccount aan waardoor u het eerst allemaal eens met virtueel geld kan uitproberen.

Het mag duidelijk zijn dat wij de conclusie van deze eToro review uitermate positief is. Het unieke kenmerk van deze online broker is het sociale aspect. U volgt en kopieert strategieën van andere handelaars, die eveneens echt geld investeren. Reken daar nog het gebruiksgemak en de aantrekkelijke bonussen bij en we hebben hier met een uitstekende CFD broker te maken. Alleen het gebrek aan ondersteuning in het Nederlands en het ontbreken van de mogelijkheid om met iDeal te betalen zien wij als kleine minpuntjes. Deze broker krijgt daarom van ons een welverdiende score 'zeer goed': 4,5 van de 5 sterren.

 

*Handelen met echt geld brengt risico's met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Handel niet met meer geld dan u bereid bent te verliezen. Dit is geen beleggingsadvies.

Gerelateerde artikelen

CFD's op BitcoinCFD's op Bitcoin
Een van de best prestedende CFD's dit jaar is Bitcoin. Deze week noteerde deze 'cryptocurrency' een recordprijs van meer dan 1.700 euro! Dat is een winst van 325% sinds een jaar geleden. En in de afgelopen maand alleen al steeg de Bitcoin koers met meer dan 45%. Tijd om deze digitale munt eens te...
Gespreid beleggen in cryptocurrenciesGespreid beleggen in cryptocurrencies
Hét succesverhaal van 2017 waren CFD's op cryptocurrencies. Deze contracts for difference volgen de koers van de belangrijkste cryptovaluta's, en u kunt met hefboom handelen, zowel long als short. Het Bitcoin CFD, de belangrijkste cryptocurrency, ging in 2017 15x over de kop. En dat was niet eens...
 

Zoeken op de site

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe financiële producten. Als u handelt met hefboom loopt u een groter risico op verliezen. 68 tot 85 procent van de particuliere beleggers lijdt verlies met de aanbieders van CFD's. Het is belangrijk dat u begript hoe CFD's werken, en dat u nagaat of u zich het risico op verlies kunt permitteren. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet van toepassing op Belgische particulieren.