eToro CFD broker review

cfd broker etoro review en ervaringen

CFD broker: eToro

Review score: cfd broker review score 3,0 van de 5 sterren

>>> Scroll direct naar de conclusie

eToro is een van de grootste sociale netwerken op het gebied van beleggen ter wereld, en dat is niet voor niets. CFD broker eToro was een van de eerste spelers die social trading aanbood, en zij heeft dit idee verder doorontwikkeld. Met het OpenBook platform kunt u de CFD trading strategieën van anderen volgen, analyseren, bespreken, en automatisch kopiëren.

In deze eToro review ontdekt u of deze online broker zich leent voor beginnende handelaars die graag leren van meer ervaren handelaars. Bijzonder aan eToro is dat er ook de doorwinterde CFD handelaars iets te vinden is. Als beleggingsgoeroe kunt u uw strategieën via eToro met de hele wereld delen, en daar een goedbelegde boterham mee verdienen.

De handelsplatformen

De laatste jaren hebben nieuwe technologieën CFD trading naar een hoger niveau getild. Veel CFD brokers bieden inmiddels zeer geavanceerde trading platforms aan. eToro heeft een aantal unieke functies ontwikkeld in haar CFD software. In deze eToro review onderscheiden we drie verschillende handelsplatformen: eToro WebTrader, eToro OpenBook en het eToro Mobile Trading Platform.

eToro WebTrader biedt redelijk standaard wat u van een online handelsplatform kan verwachten: koersgrafieken, een aantal technische indicatoren, en actueel nieuws over de aandelen en andere financiële producten van uw interesse. Helaas blinkt het platform uit in gebruiksvriendelijkheid. En we mogen niet voorbij aan CopyTrader, het paradepaardje van deze online broker, waarmee succesvolle handelsstrategieën met een muisklik gekopieerd kunnen worden. Dit is uniek in de wereld van contracts for difference.

recensie en ervaringen met het etoro webtrader platform

eToro OpenBook is een mix tussen Facebook en Twitter, maar dan voor handelaars in contracts for difference. U kunt naar hartelust andere handelaars volgen, hun strategie kopiëren, op zoek gaan naar de meest succesvolle traders en uw commentaar delen met de andere gebruikers van het platform. Of, als u al een succesvolle CFD trading strategie heeft, kunt u anderen uw trades laten volgen. Bij voldoende volgers wordt u een zgn. goere. Dan keert eToro u een maandelijks inkomen uit, tot $10.000 bóvenop uw winst.

De volledig gesynchroniseerde handelsplatformen van eToro moedigen haar gebruikers actief aan om met elkaar in contact te treden om hun handelsstrategieën met elkaar te delen. Via de verschillende handelsplatformen heeft u inzicht in de bewegingen van de meerderheid van de handelaars. De instrumenten op de interface geven aan in welke richting er wordt gehandeld. Het is dan aan u om te beslissen of u deze tendens volgt, of er toch eerder voor opteert om de strategie van een individuele trader te kopiëren.

Ook onderweg hoeft u geen enkele belangrijke transactie te missen want met de eToro OpenBook social trading app en de eToro Mobile Trader app kunt u ook gewoon vanop uw smartphone handelen.

Aanbod en spreads

Naast de kwaliteit van het handelsplatform, is het bij een CFD broker ook belangrijk om te kijken naar welke CFD's u er precies kunt verhandelen, en tegen welke prijs. Het aanbod van verhandelbare activa strekt zich uit over currencies (forex), indices, commodities en aandelen. In deze eToro review telden we ongeveer 30 valutaparen, 10 beursindexen, 3 grondstoffen en ca. 260 (Amerikaanse) aandelen. Dit aanbod is nogal beperkt voor de gemiddelde CFD handelaar.

recensie en ervaringen met het etoro webtrader platform

Bij CFD handel betaalt u geen commissies. Een broker verdient zijn brood aan de spread, het verschil tussen de bied- en de laatkoers. Bij eToro liggen de minimum spreads tussen de 2 pips voor de meest liquide valutaparen, en de 15 pips voor zeer exotische CFD's. Een 'pip' is de minimale eenheid waarin de prijs van een onderliggende waarde wordt uitgedrukt. Effectief betaalt u voor uw trades tussen de 0,02% en 0,15% van uw ordergrootte. Deze kosten zijn gemiddeld tot aan de hoge kant, vergeleken met andere CFD brokers.

De financiële diensten van eToro vallen in Europa onder de rechtspersonen eToro Europe Ltd. en eToro UK Ltd. Deze bedrijven zijn respectievelijk gereguleerd door de Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC) en de Financial Conduct Authority (FCA). Dat is een goede basis, want dat betekent dat de broker uw gelden op een aparte rekening moet bewaren, gescheiden van zijn eigen vermogen. We kunnen u in deze eToro review dus geruststellen over de betrouwbaarheid van deze online broker.

Educatief materiaal

Zowel voor beginnende, als meer ervaren handelaars wordt er educatief materiaal ter beschikking gesteld. Er zijn ook eBooks, online cursussen en dagelijks nieuws om u op de hoogte te houden van de laatste financiële trends en marktevoluties. Deze overtreffen niet wat u bij andere brokers vindt. Wij zijn in deze eToro review echter gecharmeerd door de sterke en actieve sociale gemeenschap van deze online broker. Op alle mogelijke vragen wordt vrijwel meteen antwoord gegeven door een van uw collega-handelaars.

Accounts en minimale inleg

De handelsrekeningen bij eToro zijn genoteerd in Amerikaanse dollars. U kunt een rekening openen met een minimale inleg van $500 (of €450). Als u bedenkt dat de minimale positiegrootte $0,01 bedraagt, dan weet u dat u bij deze brokers redelijke controle heeft over de risico’s van het handelen in contracts for difference. Indien de nettowaarde van uw rekening meer bedraagt dan $20.000 dan krijgt u automatisch een Premium Account. Dit biedt bijkomende voordelen als snellere opnames, een persoonlijke manager en een speciale stortingsbonus, waarover hieronder meer. Dat eToro ook een gratis demoaccount aanbiedt om uw handelsstrategieën risicoloos uit te proberen, is van harte welkom.

CFD handel moet voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk gemaakt worden. Dat geldt niet alleen voor het handelen zelf, maar ook voor het storten van fondsen en het opnemen van uw winst. In deze recensie van eToro zijn we redelijk tevreden over het aanbod aan betalingsmethoden. Handelaars kunnen geld storten en opnemen via creditcard, gewone bankoverschrijving, PayPal, MoneyGram, Neteller, Skrill, en zelfs via Western Union. Als u hebt gekozen voor een Premium Account krijgt u zelfs een persoonlijke Payoneer creditcard waardoor u nog sneller over uw geld kan beschikken. Alleen het in Nederland populaire iDeal mist wat ons betreft als betaalmethode.

Klantenservice en ondersteuning

eToro garandeert een professionele en gepersonaliseerde klantenservice via een 24/5 live chat, e-mail en telefonische ondersteuning. U wordt geholpen in 15 verschillende talen (maar helaas niet in het Nederlands). Op de uitgebreide veelgestelde-vragen-pagina van eToro is het antwoord op uw eerste vragen echter meestal gemakkelijk terug te vinden (in het Engels).

Conclusie over eToro

Als u op zoek bent naar meer interactie met andere CFD handelaars, en geïnteresseerd bent in hoe uw collega’s het er vanaf brengen, dan is eToro een interessante optie. Meer ervaren CFD traders kunnen hun kennis en ervaring dan weer delen met hun collega handelaars en worden daar ook nog eens voor beloond. Als we het over een zaak eens zijn in deze eToro review dan is het wel dat deze online broker een van de weinige social tradig platforms heeft.

Het zal een CFD handelaar die zijn eerste stappen waagt in het handelen in Contracts for Difference niet veel moeite kosten om met het handelsplatform vertrouwd te raken. Bovendien biedt eToro een demoaccount aan waardoor u het eerst allemaal eens met virtueel geld kan uitproberen. Maar als u eenmaal meer ervaring met CFD trading heeft, dan valt het aanbod van eToro tegen. Het beperkte aanbod van activa, de bovengemiddeld hoge handelskosten, en het gebrek aan uitgebreide technische analyse software or Nederlandstalige ondersteuning vallen tegen.

Het enige unieke kenmerk van deze online broker is het sociale aspect. U volgt en kopieert strategieën van andere handelaars, die eveneens echt geld investeren. Als dat u aanspreekt, dan is eToro voor u een redelijke keuze. Deze broker krijgt van ons een score 'voldoende': 3 van de 5 sterren.

 

 

**eToro is een aanbieder van CFD's, aandelen, en cryptovaluta's. CFD's zijn complexe financiële producten, en handelen met hefboom brengt meer risico op verlies met zich mee. 67 procent van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. U dient na te gaan of u zich het risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Cryptovaluta's zijn volatiele beleggingen die in korte tijd sterk kunnen fluctueren. Cryptovaluta's zijn niet geschikt voor alle beleggers. De handel in cryptovaluta's, anders dan via CFD's, is niet gereguleerd en staat niet onder toezicht van een regelgevende EU-instantie. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

CFD's op BitcoinCFD's op Bitcoin
Een van de best prestedende CFD's dit jaar is Bitcoin. Sinds deze 'cryptocurrency' in 2009 begon is de Bitcoin koers gestegen tot vele duizenden euro's per bitcoin. Dat is niet zonder schokken gegaan. In sommige perioden is de koers met honderden procenten gestegen, en in andere...
Gespreid beleggen in cryptocurrenciesGespreid beleggen in cryptocurrencies
Hét succesverhaal van de afeglopen jaren waren CFD's op cryptocurrencies. Deze contracts for difference volgen de koers van de belangrijkste cryptovaluta's, en u kunt met hefboom handelen, zowel long als short. Het Bitcoin CFD, de belangrijkste cryptocurrency, ging in 2017 15x over de...
 

Zoeken op de site

Actuele CFD koersen

Beleggen met hefboom met kapitaalbescherming bij Deriv

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.