Cryptocurrencies beleggingsfonds
cryptocurrency cfd beleggingsfonds

Hét succesverhaal van de afeglopen jaren waren CFD's op cryptocurrencies. Deze contracts for difference volgen de koers van de belangrijkste cryptovaluta's, en u kunt met hefboom handelen, zowel long als short. Het Bitcoin CFD, de belangrijkste cryptocurrency, ging in 2017 15x over de kop, en rees in 2021 tot ruim $60.000. En dat was niet eens de grootste stijging. Als u begin 2017 Ethereum CFD's had gekocht, was uw investering een jaar later 90x zoveel waard.

Het is moeilijk te voorspellen welke crypto-coin de volgende ster gaat worden. Maar veel beleggers zijn ervan overtuigd dat cryptocurrencies en de blockchain een grote toekomst hebben. Als u ook gelooft dat de blockchain de toekomst heeft, maar niet weet welke digitale munt zal domineren, dan is het redelijk om in álle cryptocurrrencies een beetje te investeren. Dat is nu mogelijk met een crypto-index CFD.

 

 

Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's met echt geld is risicovol. 86% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. U kunt hier de volledige risicowaarschuwing lezen.

Cryptocurrencies en risicospreiding

Het idee van gespreid beleggen is niet nieuw. Exchange Traded Funds (ETF's), ook wel 'trackers' genoemd, volgen de waarde van een beursindex, bijvoorbeeld de Duitse DAX. De gedachte daarachter is dat u op die manier uw risico spreidt, en profiteert van de gemiddelde prestatie van alle bedrijven in de index samen. Veel beleggers zien de voordelen hiervan in. In de afgelopen vijf jaar is het totale belegd vermogen in ETF's ruim verdubbeld

Tot voor kort bestond er geen index-fonds voor cryptocurrencies. Wie gespreid wilde beleggen in digitale munten moest zelf al zijn coins individueel aankopen. Dat bracht risico's met zich mee. Om cryptocoins te bewaren heeft u een 'wallet' nodig, en elke munt heeft zijn eigen wallet software. Niet al die software is even betrouwbaar, en er waren in 2017 diverse hacks van wallets. Ook het aankopen van cryptovaluta's via crypto-exchanges was niet zonder problemen: dit zijn vaak ongereguleerde bedrijven, waarbij u maar moet zien of u uw geld terugkrijgt.

Gemakkelijker handelen in cryptocurrencies met CFD's

De komst van CFD's op cryptocurrencies bracht uitkomst. Met contracts for difference kunt u in cryptocurrencies beleggen zonder de digitale munten zelf te kopen. De contracten houdt u aan bij een gereguleerde CFD broker, waar uw geld betrouwbaar bewaard wordt. Bovendien stellen CFD's u in staat om met hefboom te beleggen en om short te gaan. Zo kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen

Hoewel CFD's het makkelijker hebben gemaakt om in individuele cryptocurrencies te beleggen, is risicospreiding nog steeds een probleem. Daarvoor moet u bepalen welk percentage van uw kapitaal u in welke coin wilt investeren. Omdat cryptocurrency koersen voortdurend fluctueren, moet u uw portfolio regelmatig herbalanceren door CFD's te kopen en verkopen. Dat is nog een behoorlijke hoeveelheid werk.

Automatisch gespreid beleggen in cryptocurrency CFD's

Voor dit probleem bestaat nu een oplossing. Bij CFD Broker eToro kunt u nu investeren in het Crypto CopyFund. LET OP! Het Crypto CopyFund en andere cryptocurrency producten van eToro zijn niet beschikbaar als u in Nederland woont. In plaats daarvan is het Crypto 10 Index Fund van CFD broker Plus500 misschien de moeite waard voor u. Met dit fonds investeert u in een gewogen pakket van 10 van de populairste cryptocurrencies.

eToro is bekend van 'social trading', waarmee u de handelsstrategieën van anderen kunt volgen en kopiëren. Het Crypto CopyFund is geen kopie van andere traders, maar wordt beheerd door de experts van eToro zelf. Het fonds handelt volgens vaste regels:

grafiek prestatie cryptocurrency beleggingsfonds
De prestaties van het Crypto CopyFund in 2017-2018.
  • Uw geld wordt volledig belegd in cryptocurrency CFD's, zonder hefboom.
  • Alleen coins met een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard en een dagelijks handelsvolume van meer dan $20 miljoen komen in aanmerking.
  • De investering in verschillende coins wordt gewogen naar marktkapitalisatie, met een minimale allocatie van 5% in elke participerende cryptovaluta.
  • De portfolio wordt maandelijks opnieuw gebalanceerd, op basis van veranderingen in de marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven belegt het fonds in CFD's op Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Dash (DASH), en Ethereum Classic (ETC). Door in het Crypto CopyFund te beleggen, belegt u in de markt voor cryptocurrencies als geheel, zonder te sterk afhankelijk te zijn van één coin.

Beginnen met beleggen in een crypto-index

U kunt uw positie in het eToro Crypto CopyFund op elk moment beëindigen tegen de koers van het moment. U kunt niet op elk moment instappen; eToro houdt een dagelijkse limiet aan voor hoeveel nieuwe investeringen het accepteert, om haar eigen risico te beperken. Om te beleggen in het CopyFund heeft u een social trading account nodig bij eToro. Daarmee kunt u andere traders en experts volgen, zonder dat u zelf iets hoeft te investeren. Bovendien kunt u alleen in het cryptocurrency fonds beleggen als u echt geld op uw rekening heeft staan EN niet in Nederland woont.

Om te investeren in het Crypto 10 Index Fund van Plus500 heeft u een rekening bij CFD broker Plus500 nodig. U kunt met deze link een gratis demorekening openen, waarmee u het aanbod van Plus500 zonder risico kunt uitproberen. Met deze link kunt u een echt-geld rekening openen. Omdat Plus500 in de EU streng gereguleerd is, wordt uw geld gegarandeerd goed beheerd. Ongebruikte tegoeden kunt u op elk moment weer opnemen*.

 

 

*Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's is risicovol. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers.

 

Gerelateerde artikelen

CFD's op cryptocurrenciesCFD's op cryptocurrencies
De jongste categorie van activa waarin U met CFD's kunt handelen zijn cryptocurrencies (ook wel cryptogeld, cryptovaluta, of cryptomunten genoemd). De bekendste cryptocurrency is Bitcoin. Soms stijgt Bitcoin binnen een jaar tijd met een factor 10. Wie begin 2020 voor 1.000 euro aan CFDs op...
CFD's op BitcoinCFD's op Bitcoin
Een van de best prestedende CFD's dit jaar is Bitcoin. Sinds deze 'cryptocurrency' in 2009 begon is de Bitcoin koers gestegen tot vele duizenden euro's per bitcoin. Dat is niet zonder schokken gegaan. In sommige perioden is de koers met honderden procenten gestegen, en in andere...
Recensie: CFD Broker eToroRecensie: CFD Broker eToro
CFD broker: eToro Review score: >>> Scroll direct naar de conclusie eToro is een van de grootste sociale netwerken op het gebied van beleggen ter wereld, en dat is niet voor niets. CFD broker eToro was een van de eerste spelers die social trading aanbood, en zij heeft dit...
Een CFD-broker kiezenEen CFD-broker kiezen
Als u zelf via internet wil handelen in CFD's is het belangrijk om een goede CFD broker te kiezen. CFD brokers zijn er in alle soorten en maten en de verschillen zijn groot. Waar u op moet letten bij het kiezen van een CFD broker Er zijn een aantal belangrijke zaken om in de gaten te...
Gratis CFD nieuws alerts bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Actuele CFD koersen

CFD handel bij broker Markets.com

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.