Cryptocurrencies beleggingsfonds
cryptocurrency cfd beleggingsfonds

Hét succesverhaal van 2017 waren CFD's op cryptocurrencies. Deze contracts for difference volgen de koers van de belangrijkste cryptovaluta's, en u kunt met hefboom handelen, zowel long als short. Het Bitcoin CFD, de belangrijkste cryptocurrency, ging in 2017 15x over de kop. En dat was niet eens de grootste stijging. Als u begin 2017 Ethereum CFD's had gekocht, was uw investering een jaar later 90x zoveel waard.

Het is moeilijk te voorspellen welke crypto-coin de ster van 2018 gaat worden. Maar veel beleggers zijn ervan overtuigd dat cryptocurrencies en de blockchain een grote toekomst hebben. Als u ook gelooft dat de blockchain de toekomst heeft, maar niet weet welke digitale munt zal domineren, dan is het redelijk om in álle cryptocurrrencies een beetje te investeren. Dat is nu mogelijk met het Crypto-CFD Copyfund.

 

 

Het handelen in CFD's met echt geld is risicovol, en 76,4 procent van de retailbeleggers lijdt verliezen met CFD's. U kunt hier de volledige risicowaarschuwing lezen.

Cryptocurrencies en risicospreiding

Het idee van gespreid beleggen is niet nieuw. Exchange Traded Funds (ETF's), ook wel 'trackers' genoemd, volgen de waarde van een beursindex, bijvoorbeeld de Duitse DAX. De gedachte daarachter is dat u op die manier uw risico spreidt, en profiteert van de gemiddelde prestatie van alle bedrijven in de index samen. Veel beleggers zien de voordelen hiervan in. In de afgelopen vijf jaar is het totale belegd vermogen in ETF's ruim verdubbeld

Tot voor kort bestond er geen index-fonds voor cryptocurrencies. Wie gespreid wilde beleggen in digitale munten moest zelf al zijn coins individueel aankopen. Dat bracht risico's met zich mee. Om cryptocoins te bewaren heeft u een 'wallet' nodig, en elke munt heeft zijn eigen wallet software. Niet al die software is even betrouwbaar, en er waren in 2017 diverse hacks van wallets. Ook het aankopen van cryptovaluta's via crypto-exchanges was niet zonder problemen: dit zijn vaak ongereguleerde bedrijven, waarbij u maar moet zien of u uw geld terugkrijgt.

Gemakkelijker handelen in cryptocurrencies met CFD's

De komst van CFD's op cryptocurrencies bracht uitkomst. Met contracts for difference kunt u in cryptocurrencies beleggen zonder de digitale munten zelf te kopen. De contracten houdt u aan bij een gereguleerde CFD broker, waar uw geld gegarandeerd veilig bewaard wordt. Bovendien stellen CFD's u in staat om met hefboom te beleggen en om short te gaan. Zo kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen

Hoewel CFD's het makkelijker hebben gemaakt om in individuele cryptocurrencies te beleggen, is risicospreiding nog steeds een probleem. Daarvoor moet u bepalen welk percentage van uw kapitaal u in welke coin wilt investeren. Omdat cryptocurrency koersen voortdurend fluctueren, moet u uw portfolio regelmatig herbalanceren door CFD's te kopen en verkopen. Dat is nog een behoorlijke hoeveelheid werk.

Automatisch gespreid beleggen in cryptocurrency CFD's

Voor dit probleem bestaat nu een oplossing. Bij CFD Broker eToro kunt u nu investeren in het Crypto CopyFund. LET OP! Het Crypto CopyFund en andere cryptocurrency producten van eToro zijn niet beschikbaar als u in Nederland woont. In plaats daarvan is het Crypto 10 Index Fund van CFD broker Plus500 misschien de moeite waard voor u. Met dit fonds investeert u in een gewogen pakket van 10 van de populairste cryptocurrencies.

eToro is bekend van 'social trading', waarmee u de handelsstrategieën van anderen kunt volgen en kopiëren. Het Crypto CopyFund is geen kopie van andere traders, maar wordt beheerd door de experts van eToro zelf. Het fonds handelt volgens vaste regels:

grafiek prestatie cryptocurrency beleggingsfonds
De prestaties van het Crypto CopyFund over het afgelopen half jaar. Na de recente daling is dit misschien een goed moment om in te stappen.
  • Uw geld wordt volledig belegd in cryptocurrency CFD's, zonder hefboom.
  • Alleen coins met een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard en een dagelijks handelsvolume van meer dan $20 miljoen komen in aanmerking.
  • De investering in verschillende coins wordt gewogen naar marktkapitalisatie, met een minimale allocatie van 5% in elke participerende cryptovaluta.
  • De portfolio wordt maandelijks opnieuw gebalanceerd, op basis van veranderingen in de marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven belegt het fonds in CFD's op Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Dash (DASH), en Ethereum Classic (ETC). Door in het Crypto CopyFund te beleggen, belegt u in de markt voor cryptocurrencies als geheel, zonder te sterk afhankelijk te zijn van één coin.

Beginnen met beleggen in het CopyFund

U kunt uw positie in het Crypto CopyFund op elk moment beëindigen tegen de koers van het moment. U kunt niet op elk moment instappen; eToro houdt een dagelijkse limiet aan voor hoeveel nieuwe investeringen het accepteert, om haar eigen risico te beperken. Als u in het Crypto Copy Fund wilt beleggen is het slim om dat vroeg op de dag te doen.

Om te beleggen in het CopyFund heeft u een social trading account nodig bij eToro. U kunt met deze link gratis een account aanmaken. Daarmee kunt u andere traders en experts volgen, zonder dat u zelf iets hoeft te investeren. U krijgt bovendien de beschikking over een virtuele portfolio van $100.000,-. Daarmee kunt u handelen in CFD's en traders kopiëren net als met uw echte portfolio, maar uw winsten en verliezen zijn in speelgeld.

U kunt pas in het cryptocurrency fonds beleggen als u echt geld op uw rekening heeft gestort EN niet in Nederland woont. U kunt geld storten met credit card, PayPal, bankoverschrijving, en een aantal online wallets (geen iDeal). Omdat eToro in de EU gereguleerd is, wordt uw geld gegarandeerd veilig bewaard. Ongebruikte tegoeden kunt u op elk moment weer opnemen. Open nu een account om te beleggen in de diverse CopyFunds die eToro aanbiedt en in andere CFD's*.

 

 

*Het handelen in CFD's is risicovol. CFD's zijn complexe financiële producten, en handelen met hefboom brengt meer risico met zich mee. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. 62-85% van de retailbeleggers lijdt verlies met CFD aanbieders. Het is belangrijk dat u begrijpt hoe CFD's werken, en u dient na te gaan of u zich het risico op verlies kunt permitteren.

 

Handel in Bitcoin CFDs bij Markets.com

Gerelateerde artikelen

CFD's op cryptocurrenciesCFD's op cryptocurrencies
De jongste categorie van activa waarin U met CFD's kunt handelen zijn cryptocurrencies (ook wel cryptogeld, cryptovaluta, of cryptomunten genoemd). De bekendste cryptocurrency is Bitcoin. In een jaar tijd is Bitcoin met een factor 8 gestegen. Wie een jaar geleden voor 1.000 euro aan CFDs op Bitcoin...
CFD's op BitcoinCFD's op Bitcoin
Een van de best prestedende CFD's dit jaar is Bitcoin. Deze week noteerde deze 'cryptocurrency' een recordprijs van meer dan 1.700 euro! Dat is een winst van 325% sinds een jaar geleden. En in de afgelopen maand alleen al steeg de Bitcoin koers met meer dan 45%. Tijd om deze digitale munt eens te...
Recensie: CFD Broker eToroRecensie: CFD Broker eToro
CFD broker: eToro Review score: >>> Scroll direct naar de conclusie eToro staat bekend als het meest toonaangevende sociale investeringsnetwerk ter wereld, en dat is niet voor niets. CFD broker eToro was een van de eerste spelers die social trading aanbood, en zij heeft dit...
Een CFD-broker kiezenEen CFD-broker kiezen
Als u zelf via internet wil handelen in CFD's is het belangrijk om een goede CFD broker te kiezen. CFD brokers zijn er in alle soorten en maten en de verschillen zijn groot. Waar u op moet letten bij het kiezen van een CFD broker Er zijn een aantal belangrijke zaken om in de gaten te houden...
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Actuele CFD koersen

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe financiële producten. Als u handelt met hefboom loopt u een groter risico op verliezen. 68 tot 85 procent van de particuliere beleggers lijdt verlies met de aanbieders van CFD's. Het is belangrijk dat u begript hoe CFD's werken, en dat u nagaat of u zich het risico op verlies kunt permitteren. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet van toepassing op Belgische particulieren.