Goud koers
 
Live goud prijs koers grafiek

Goud is een van de meest verhandelde grondstoffen, en zeer interessant voor zowel daytraders als voor lange-termijn beleggers. Hieronder vindt u de live Goudprijs koersgrafiek. De actuele koers is de prijs van één troy ounce goud (ongeveer 31 gram) ten opzichte van de US dollar. De grafiek staat standaard ingesteld op 5 minuten, wat betekent dat elke tick of candle 5 minuten voorstelt. De totale grafiek laat dan het verloop van de goud koers zien van ongeveer de laatste drie dagen.

Zelf handelen in goud

Wilt u ook profiteren van de veranderingen in de goudkoers? In dit artikel bespreken we hoe de handel in goud, zilver, en andere edelmetalen werkt, en waarom de goud koers verandert. Er zijn ruwweg twee manieren om in goud te handelen: fysiek of via CFD's.

Door fysiek goud te kopen bent u niet afhankelijk van banken, brokers, of andere financiële instellingen. Maar u maakt dan hoge kosten voor transport, opslag, en beveiliging. Met CFD's handelt u alleen in de koers van goud. Dat maakt het veel makkelijker om dagelijks goud te kopen en te verkopen, afhankelijk van wat de goudprijs doet. Bovendien kunt u handelen met een hefboom tot 20x, wat betekent dat u met 100 euro voor 2.000 euro aan goud kunt verhandelen.

 

Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's met echt geld is risicovol. 86% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. U kunt hier de volledige risicowaarschuwing lezen.

De goud koers grafiek

 

U kunt ook 'uitzoomen' door te klikken op een van de knoppen van '15m' tot '1w'. Daarmee kunt u de goud prijs tot en met 2005 terugzien. U kunt preciezer inzoomen op de goud grafiek door onderaan een tijdsperiode te selecteren.

Het ticker symbool voor goud futures is XAU. U kunt de grafiek ook gebruiken om het koersverloop van andere CFD's weer te geven, bijvoorbeeld zilver, koper of ruwe olie. Daarvoor hoeft u enkel de naam van de grondstof die u wilt zien in het zoekvak links bovenin de grafiek in te vullen.

 

*Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's is risicovol. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 86 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Handel in Bitcoin CFDs bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Actuele CFD koersen

Wat zijn CFD's?

CFD's zijn afgeleide financiële instrumenten. U kunt met een CFD in aandelen, grondstoffen, of andere producten op de beurs handelen, zonder dat u het product zelf hoeft te kopen. Door gebruik van de hefboom kunt u uw resultaten uitvergroten.

Waarom CFD's?

  • Snel verhandelbaar
  • Geen commissies
  • Zowel long als short
  • Handelen met hefboom

Meer weten:

Wat zijn CFD's?

Wat is Plus500

Plus500 is een van de grootste en meest betrouwbare CFD brokers. U kunt bij Plus500 met hefboom handelen in CFD's op aandelen, grondstoffen, forex, beursindices, en cryptocurrencies.

De voordelen van Plus500:

  • Intuïtieve software
  • Streng gereguleerd
  • Geheel Nederlandstalig
  • Ruim 2.000 verschillende CFD's

Meer weten:

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.