Ervaren belegger


cfd trading voor ervaren beleggers

Bent u een ervaren belegger?

Belegt u al jaren in aandelen en kent u de ins en outs van de beurs? Als doorgewinterde belegger investeert u uw vermogen voor de middellange of lange termijn. U laat zich niet leiden door de waan van de dag, en schrikt niet als de beurs een paar procenten stijgt of daalt. Dat is verstandig.

Maar zo mist u ook een aantal goede kansen. Er is meer om in te beleggen dan alleen aandelen. Met goud, olie, en vreemde valuta's had u het afgelopen jaar veel kunnen verdienen. Door niet alleen aandelen te kopen kunt u uw risico spreiden. En u kunt profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Voor al deze doelen bieden CFD's (contracts for difference) een oplossing.

De rol van CFD's in uw beleggingsportefeuille

Voor ervaren beleggers kunnen CFD's een (beperkte) rol spelen om de beleggingsresultaten op lange termijn te versterken:

  • Risicospreiding door diversificatie. Als u normaal in aandelen belegt, dan is uw risico sterk geconcentreerd. Doet de beurs het slecht, dan maakt u flinke verliezen. Met CFD's kunt u uw portefeuille diversificeren door ook posities te nemen in grondstoffen, valuta's, en buitenlandse beursindices. Doordat CFD's gebruik maken van een hefboomfactor van 2x tot 30x, hoeft u slechts een klein deel van uw portefeuille hierin te investeren om de gewenste diversificatie te bereiken.
  • Hedging. Als belegger bent u soms blootgesteld aan risico's die u niet wenst. Dat gebeurt bijvoorbeeld als u aandelen of obligaties heeft die genoteerd zijn in Amerikaanse Dollars. Wanneer de dollar daalt, bent u uw winst kwijt. Door tegelijkertijd met uw belegging een long-positie EUR/USD in te nemen, kunt u dit risico volledig afdekken. Of als u juist verwacht dat de Amerikaanse Dollar gaat stijgen kunt u hier extra van profiteren met een short-positie. (Lees meer over long en short gaan.)
  • Profiteren van de korte termijn. Omdat u als belegger posities lang aanhoudt, heeft u geen voordeel van fluctuaties op de korte termijn. Als u vaker aandelen zou kopen en verkopen, dan komt u met hoge transactiekosten te zitten. CFD's bieden uitkomst. Door de lage transactiekosten en de hoge hefboom kunt u extra winst halen uit korte-termijn-trends, terwijl u daar slechts weinig kapitaal voor beschikbaar hoeft te stellen.

De kern van het verstandig gebruik van CFD's is om slechts een klein deel van uw beleggingsportefeuille in CFD's te investeren. Door 5-10% van uw kapitaal in CFD's te steken kunt u uw totale risico aanzienlijk verlagen en uw rendementen op de lange termijn verbeteren.

Het is belangrijk om uw CFD-posities periodiek te herzien: tenminste eens per kwartaal. Bijboorbeeld: als u voor 2% van uw portefeuille CFD's op olie heeft gekocht met een hefboom van 10x, en de olieprijs is 10% gestegen, dan is deze CFD-positie twee keer zoveel waard geworden. Plots merkt u dat bijna 4% van uw totale vermogen in olie is geïnvesteerd. Omdat u met het oog op risicospreiding slechts 2% in olie wilde investeren, neemt u uw winst op van uw CFD-rekening en herinvesteert deze in uw aandelenportefeuille.

Begin met een gratis demorekening

CFD trading voor ervaren beleggers

Wilt u gratis proberen hoe CFD's voor u kunnen werken in uw beleggingsstrategie? Dat kan! CFD broker Markets.com biedt een gratis CFD demorekening aan, waarmee u zonder eigen inleg en zonder risico beleggen in CFD's kunt uitproberen.

Het is heel eenvoudig. Klik op deze link om een demorekening te openen bij Markets.com. Zodra u uw registratie voltooid heeft krijgt u vanzelf € 10.000,- virtueel kapitaal op uw rekening gestort. U kunt daarmee direct handelen. Zelf riskeert u niets.

Begin met handelen in CFD's en krijg 10000 euro gratis op uw demorekening

 

 

Handel in Bitcoin CFDs bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Wat is Markets.com

Markets.com is een professionele, streng gereguleerde CFD broker met zeer geavanceerde software. De beste keus voor veeleisende traders. (Lees de recensie van Markets.com)

De voordelen van Markets.com:

  • Professionele software
  • Streng gereguleerd
  • Geheel Nederlandstalig
  • Evenementen en handel
  • Gratis demorekening
Markets Com Logo 3

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.