Ervaren belegger


cfd trading voor ervaren beleggers

Bent u een ervaren belegger?

Belegt u al jaren in aandelen en kent u de ins en outs van de beurs? Als doorgewinterde belegger investeert u uw vermogen voor de middellange of lange termijn. U laat zich niet leiden door de waan van de dag, en schrikt niet als de beurs een paar procenten stijgt of daalt. Dat is verstandig.

Maar zo mist u ook een aantal goede kansen. Er is meer om in te beleggen dan alleen aandelen. Met goud, olie, en vreemde valuta's had u het afgelopen jaar veel kunnen verdienen. Door niet alleen aandelen te kopen kunt u uw risico spreiden. En u kunt profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Voor al deze doelen bieden CFD's (contracts for difference) een oplossing.

De rol van CFD's in uw beleggingsportefeuille

Voor ervaren beleggers kunnen CFD's een (beperkte) rol spelen om de beleggingsresultaten op lange termijn te versterken:

  • Risicospreiding door diversificatie. Als u normaal in aandelen belegt, dan is uw risico sterk geconcentreerd. Doet de beurs het slecht, dan maakt u flinke verliezen. Met CFD's kunt u uw portefeuille diversificeren door ook posities te nemen in grondstoffen, valuta's, en buitenlandse beursindices. Doordat CFD's gebruik maken van een hefboomfactor van 5x tot 200x, hoeft u slechts een klein deel van uw portefeuille hierin te investeren om de gewenste diversificatie te bereiken.
  • Hedging. Als belegger bent u soms blootgesteld aan risico's die u niet wenst. Dat gebeurt bijvoorbeeld als u aandelen of obligaties heeft die genoteerd zijn in Amerikaanse Dollars. Wanneer de dollar daalt, bent u uw winst kwijt. Door tegelijkertijd met uw belegging een long-positie EUR/USD in te nemen, kunt u dit risico volledig afdekken. Of als u juist verwacht dat de Amerikaanse Dollar gaat stijgen kunt u hier extra van profiteren met een short-positie. (Lees meer over long en short gaan.)
  • Profiteren van de korte termijn. Omdat u als belegger posities lang aanhoudt, heeft u geen voordeel van fluctuaties op de korte termijn. Als u vaker aandelen zou kopen en verkopen, dan komt u met hoge transactiekosten te zitten. CFD's bieden uitkomst. Door de lage transactiekosten en de hoge hefboom kunt u extra winst halen uit korte-termijn-trends, terwijl u daar slechts weinig kapitaal voor beschikbaar hoeft te stellen.

De kern van het verstandig gebruik van CFD's is om slechts een klein deel van uw beleggingsportefeuille in CFD's te investeren. Door 5-10% van uw kapitaal in CFD's te steken kunt u uw totale risico aanzienlijk verlagen en uw rendementen op de lange termijn verbeteren.

Het is belangrijk om uw CFD-posities periodiek te herzien: tenminste eens per kwartaal. Bijboorbeeld: als u voor 2% van uw portefeuille CFD's op olie heeft gekocht met een hefboom van 10x, en de olieprijs is 10% gestegen, dan is deze CFD-positie twee keer zoveel waard geworden. Plots merkt u dat bijna 4% van uw totale vermogen in olie is geïnvesteerd. Omdat u met het oog op risicospreiding slechts 2% in olie wilde investeren, neemt u uw winst op van uw CFD-rekening en herinvesteert deze in uw aandelenportefeuille.

Begin met 25 euro gratis

CFD trading voor ervaren beleggers

Wilt u gratis proberen hoe CFD's voor u kunnen werken in uw beleggingsstrategie? Dat kan! CFD broker Trade.com biedt tijdelijk aan nieuwe klanten een welkomstgeschenk van $25, zonder een eerste inleg te vragen**. Door de hefboom van maximaal 1:300 kunt u met dit bedrag voor effectief $7.500,- investeren zonder uw eigen kapitaal te riskeren.

Het is heel eenvoudig om gebruik te maken van deze actie. Klik op deze link om een rekening te openen bij Trade.com. Zodra u uw registratie voltooid heeft krijgt u $25 op uw rekening gestort. U kunt met deze $25 direct handelen. Zelf riskeert u niets.

Begin met handelen in CFD's en krijg 25 euro gratis

 

** Het ontvangen kapitaal is bedoeld om mee te handelen en kan niet direct worden opgenomen. Om het bedrag te kunnen opnemen moet u eerst een aantal CFD trades hebben gemaakt. De details leest u op de website van Trade.com. Uw winst is wel vrij opneembaar.

 

Gratis CFD demo account bij Trade.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Wat is Trade.com

Trade.com is een professionele CFD broker met ondersteuning van de MetaTrader 4 software. Deze broker biedt u een gratis ebook, cursus, en trainingsvideo om uw handelsvaardigheden te verbeteren. Een goede keus voor ambitieuze CFD traders.

De voordelen van Trade.com:

Logo Trade 200x50

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe financiële producten. Als u handelt met hefboom loopt u een groter risico op verliezen. 68 tot 85 procent van de particuliere beleggers lijdt verlies met de aanbieders van CFD's. Het is belangrijk dat u begript hoe CFD's werken, en dat u nagaat of u zich het risico op verlies kunt permitteren. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet van toepassing op Belgische particulieren.