Verdien met handel in aandelen Twitter
Beursgang Twitter aandelen IPO

7 november 2013 was voor veel beleggers een legendarische dag: het aandeel Twitter ging naar de beurs, en verdubbelde bijna in waarde binnen 24 uur. Sommige beleggers mochten zich meteen miljonair noemen. Heeft u ook van de beursgang van Twitter weten te profitren? Of belangrijker, kunt u nu nog geld verdienen aan dit aandeel, nu de koers zo hoog staat? (Bekijk hier de actuele koers.)

 

Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's met echt geld is risicovol. 86% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. U kunt hier de volledige risicowaarschuwing lezen.

Er is zeker nog veel te verdienen aan Twitter. En niet alleen als de koers verder stijgt. Pessimisten over het social media bedrijf kunnen hun voorspellingen omzetten in klinkende munt. Wilt u weten hoe u winstgevend in Twitter kunt handelen? Lees hieronder verder.

Meer geld in CFDs dan in aandelen

De koersstijging van Twitter op dag één van de beursgang is ronduit spectaculair te noemen: van 26 naar 45 dollar, of 71,5% stijging. Wie voor 1.000 euro aan aandelen kocht, was binnen een dag ruim 700 euro rijker. Maar dat bedrag verbleekt bij wat een CFD-handelaar had kunnen verdienen. Als u ten tijde van de beursgang voor 1.000 euro aan CFDs op TWTR (de ticker code van het aandeel) had gekocht, dan had dat u maar liefst 14.000 euro opgeleverd!

CFD broker Plus500

Hoe kan het dat u met CFDs zoveel meer kunt verdienen dan met aandelen? Dat komt doordat CFDs gebruik maken van een hefboom. Daarbij verrekent u alleen het koersverschil tussen het moment van aankoop en het moment van verkoop. Zo vergroot u zowel uw rendement als uw risico. Uw CFD broker neemt de benodigde posities in om uw uitbetaling te kunnen garanderen, maar zelf heeft u niet de volledige aankoopsom nodig om de achterliggende aandelenportefeuille te kopen.

Hoe groot de hefboom is verschilt per financieel product. Op sommige valutakoersen worden CFDs aangeboden met een hefboom tot 1:30. Voor het aandeel Twitter is de maximale hefboom 1:20. Dat wil zeggen dat u ter waarde van 20 keer uw ingelegde bedrag CFDs op Twitter kunt kopen. Dus stort u 500 euro, dan heeft u 10.000 euro besteedbaar. En stijgt het aandeel met 10 procent, dan verdient u 200 procent.

Ook verdienen bij een dalende koers

Er zijn diverse beursprofessionals die verwachten dat de koers van Twitter weer zal gaan dalen. Volgens hen is de snelle stijging een zeepbel, en zal het aandeel zijn overwaarde spoedig weer verliesen. Zo stelt bijvoorbeeld Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger. Het bedrijf maakt immers nog altijd verlies. Ook het aandeel Facebook (dat ruim een jaar eerder naar de beurs ging) daalde na een aanvankelijke stijging snel weer tot de openingskoers. Bij een koersdaling heeft u echter niets aan aandelen.

Met CFDs kunt u zowel 'long' als 'short' beleggen. Een short positie kopen betekent dat u inzet op een waardedaling. Bijvoorbeeld, als u voor 750 euro aan CFDs short neemt met een hefboom van 1:10, dan verdient u aan iedere dollar die de koers TWTR daalt 10 dollar. Koopt u tegen een koers van $45 en zakt het aandeel terug tot zijn startkoers ($26), dan maakt u meer dan 4.000 euro winst. De kopers van aandelen daarentegen zien de helft van hun kapitaal verdampen...

Hoe u zelf kunt handelen in CFDs op Twitter

Het handelen in CFD's is niet alleen weggelegd voor de rijken der aarde. U kunt zelf al serieuze CFD posities innemen met enkele honderden euro's. En door het gebruik van de hefboom kunt u dat bedrag in korte tijd verveelvoudigen.

De Twitter CFD's verhandelt u via CFD broker Plus500. Het prettige aan Plus500 is dat u geen commissies betaalt en dat u al een CFD op één aandeel kunt afsluiten. Hoe groot of klein uw vermogen dus is, bij Plus500 kunt u altijd terecht. En de overzichtelijke, intuïtieve software is geheel Nederlandstalig en voor alle CFD traders gemakkelijk te begrijpen.

Wilt u eerst meer lezen

Als u onbekend bent met CFD's, raden we u aan om eerst onze inleiding 'Wat is een CFD?' te lezen. Dat geeft u een goede inleiding in CFD's en zo komt u goedbeslagen ten ijs.

Eerst zien, dan geloven? Dat kan. Als bezoeker van Contractfordiffference.nl kunt u CFD trading gratis en zonder risico kunt uitproberen bij CFD broker Plus500. Als u met deze link een gratis demo rekening opent bij Plus500,Begin met CFD trading en krijg gratis cfd demo krijgt u EUR. 40.000,- virtueel kapitaal om mee te handelen. Zonder verdere verplichtingen.

Wordt u een van de succesbeleggers in Twitter? Het laatste woord is nog niet gezegd over dit aandeel, en juist de snelle stijging in het begin biedt misschien een buitenkans voor CFD beleggers. Laat die kans niet liggen!

 

*Risicowaarschuwing: Het handelen in CFD's is risicovol. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 86 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

 

Gerelateerde artikelen

CFD's voor de ervaren beleggerCFD's voor de ervaren belegger
Bent u een ervaren belegger? Belegt u al jaren in aandelen en kent u de ins en outs van de beurs? Als doorgewinterde belegger investeert u uw vermogen voor de middellange of lange termijn. U laat zich niet leiden door de waan van de dag, en schrikt niet als de beurs een paar procenten...
Bent u een actieve belegger?Bent u een actieve belegger?
Bent u een actieve belegger? Bent u een actieve belegger of day trader? Heeft u gevoel voor de markten, en wilt u profiteren van kleine koersbewegingen op de korte termijn? Dan zijn CFD's (Contracts For Difference) hét instrument bij uitstek. CFD's bieden u een hoger potentieel rendement...
De AFM over CFD handel: de meeste traders verliezenDe AFM over CFD handel: de meeste traders verliezen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten en komt binnenkort met een rapport naar buiten over CFD's (contract for difference). Dat bericht het Financieele Dagblad op 19 januari jl. Een van de belangrijkste conclusies van het rapport: de meeste...
Binaire opties, een alternatief voor CFD's?Binaire opties, een alternatief voor CFD's?
Er zijn steeds meer CFD traders die naast contracts for difference ook binaire opties verhandelen. Alle reden voor ons om een artikel te wijden aan dit fenomeen. Hieronder leggen we uit wat binaire opties precies zijn, wat u ermee kunt, en of het voor u ook aantrekkelijk is om in binaire opties te...
Gratis CFD nieuws alerts bij Markets.com
 

Zoeken op de site

Is CFD trading iets voor u?

CFD trading is niet voor iedereen weggelegd. Doe de test en kom erachter of u een geboren CFD trader bent.

CFD trading test

Actuele CFD koersen

CFD handel bij broker Markets.com

Risicowaarschuwing

U kunt met de handel in CFD's veel geld verdienen. U dient zich er echter van bewust te zijn dat u ook risico loopt. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's zijn een niet-gereguleerd beleggingsproduct en vallen niet onder de EU-bescherming voor beleggers. Handel nooit met geld dat u niet kunt missen. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Meer over risicobeheersing leest u hier.

Contractfordifference.nl is een informatieve site over handelen in CFD's (contracts for difference). U vindt er informatie over hoe CFD's werken, over verschillende markten en producten, en over CFD brokers. Wij verstrekken uitdrukkelijk geen financieel advies. Als u niet zeker weet of CFD's een geschikte belegging voor u zijn, raden wij u aan om u te laten voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Alle handelsbeslissingen die u neemt zijn voor uw eigen risico en verantwoordelijkheid. Contractfordifference.nl is exclusief gericht op Nederlandse volwassenen. De inhoud van de site is niet bestemd voor inwoners van België.